Coronavirus – Huisartspraktijk De Wedren – Nijmegen
Header afbeelding
Huisartspraktijk De Wedren
Waldeck Pyrmontsingel 67 6524 BA
Nijmegen

Coronavirus

Vaccinaties tegen corona/Covid-19

update oktober 2022

Booster Vaccinaties

Helaas kan onze huisartsenpraktijk nu (oktober 2022) GEEN rol spelen bij de boostercampagne van het covid vaccin.

Met de huidige drukte, uitval van personeel en moeite om vervangers te vinden van zowel artsen als assistentes willen wij graag de reguliere huisartsenzorg de eerste prioriteit geven. Wanneer er alsnog ruimte ontstaat zullen wij dat hier op de site aangeven.

Op de website http://www.coronavaccinatie.nl of het publieksinformatienummer van het RIVM 0800-1351  (van 08.00- 20.00u) kunt u terecht met uw vragen mbt de vaccinaties

Prikangst

Als u bang bent voor prikken in het algemeen kunt hierhttps://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/07/15/bang-voor-een-prik-6-tips-om-prikangst-te-overwinnen enkele tips vinden om deze angst te overwinnen.

Vaccinatietwijfel 

Als uw huisartsen adviseren wij u dringend zich te laten vaccineren tegen het covidvirus. Helaas zien wij ook in onze praktijk veel schade van het covid virus, mensen met long covid klachten, overlijdens maar ook mensen die extra lang moeten wachten op uitgestelde zorg doordat de IC vol is. Uiteraard zien wij ook veel nevenschade van alle coronamaatregelen met veel psychisch lijden. Wij zijn van mening dat vaccineren ons kan helpen zo snel mogelijk uit deze nare situatie te komen.

Twijfelt u over het wel of niet nemen van de coronavaccinatie dan kunt u bellen met de twijfeltelefoon op 088-7555777 of bezoek www.twijfeltelefoon.nl voor uw specifieke vragen of twijfels. Deze telefoon en website zijn opgezet en bemenst door personeel van de diverse academische ziekenhuizen waaronder ook het Radboud UMC. Uiteraard bent u ook welkom om een afspraak met ons te maken om hierover te komen praten!                  

Corona virus algemeen

We houden ons aan de RIVM richtlijnen wat voor u als patiënt en ons als hulpverleners om aanpassingen vraagt.
Om infecties te voorkomen vragen wij u vooral met ons te bellen of te mailen en NIET zonder afspraak naar ons toe te komen.
Heeft u een afspraak op het spreekuur dan vragen wij u rekening te houden met het volgende;
* Kom zoveel mogelijk alleen of als het echt niet anders kan met maximaal 1 begeleider, naar het spreekuur.
* Kom niet vroeger dan vijf minuten voor tijd op uw afspraak om drukte in de wachtkamer te voorkomen.
* Om uitloop en drukte in de wachtkamer te voorkomen zullen we alle enkele consulten na uiterlijk 10 minuten en dubbele consulten na 20 minuten afronden.
* Als voorbereiding op het spreekuur kunt u uw vragen ook naar ons mailen als electronisch consult via het patientenportaal van de websit

Covidklachten en testen 

Op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen kunt u informatie vinden over wat te doen bij (milde) klachten die mogelijk wijzen op een corona / covid infectie.  Coronatesten worden afgenomen bij de GGD, u kunt hiervoor een afspraak maken via het landelijke nummer van de GGD: telefoonnummer: 0800 – 1202 of online m.b.v. DigiD via coronatest.nl 

Via de website van de GGD Nijmegen kunt u lezen hoe dit verder gaat in onze regio:  https://ggdgelderlandzuid.nl/coronatest
Bij meer ernstige klachten zoals hoge koorts, benauwdheid of zodanige vermoeidheid dat u niet uit bed kunt komen kunt u uiteraard bellen met de praktijk voor een beoordeling door uw huisarts.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.  Start de test

Veel informatie kunt u ook vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.

 

COVID information concerning the Netherlands in english

At this english website of the dutch governemnt,  https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19 you can find the latest information concerning COVID, when to test, what to do and information about vaccinations.

Do you think you might have corona and do you have mild symptoms? Contact the GGD on 0800-1202 to enquire when you can be tested or make an appointment online with your DigiD: coronatest.nl. Check the website for more information: https://ggdgelderlandzuid.nl/coronatest/  If you have more severe symptoms like fever >38 degrees, shortness of breath or if are you so tired that you can’t come out of bed, please contact your GP.