Maurice Hagenbeek – Huisartsenpraktijk de Wedren – Nijmegen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Wedren
Waldeck Pyrmontsingel 67 6524 BA
Nijmegen

Maurice Hagenbeek

Huisarts, praktijkhouder
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Woensdag
  • Vrijdag

Na het behalen van mijn artsexamen in 1997 te Nijmegen heb ik vijftien jaar gewerkt als officier arts bij de Koninklijke Marine.  Ik heb o.a. gevaren als scheepsarts, gevlogen als search and rescue arts, gewerkt bij de mariniers op Aruba en ik ben op uitzending geweest naar Irak, Afghanistan en Haïti (hulpverlening Haïti 2010)  Ook mocht ik via de marine de opleiding tot vliegerarts volgen en mijzelf specialiseren tot huisarts (2006).

Sinds 2013 werk ik als vaste arts in deze praktijk, eerst als waarnemer en vanaf 2017 in een maatschap met dokter Wolvetang. Na zijn pensioen in april 2020 bestaat de maatschap nog uit mijn vrouw, Offra Duerink, en mijzelf.

Ik beoefen de reguliere huisartsengeneeskunde zoveel mogelijk conform de richtlijnen van de NHG en KNMG maar probeer oog te houden voor maatwerk. Medisch ben ik vooral geïnteresseerd in de “gewone huisartsgeneeskunde”  maar ook sportgeneeskunde en seksuologie. Kleine chirurgische ingrepen zoals het weghalen van vlekjes of het injecteren van gewrichten vind ik ook leuk om te doen.

De palliatieve zorg (stervensbegeleiding) vind ik een van de mooiste en meest belangrijke zaken van mijn werk als huisarts, het is zeer intensief werk waarbij ik deze zorg ook ’s avonds en in het weekend zoveel mogelijk zelf wil leveren.  Meestal werken we toe naar palliatieve sedatie maar ook euthanasie  is een van de mogelijkheden bij de stervensbegeleiding. De begeleiding en uitvoering daarvan vragen een zeer intensief traject wat de patiënt en ik als huisarts samen doorlopen. Ik wil ervan overtuigd zijn dat ik goed begrijp wat de patiënt belangrijk vindt en wat zijn/haar wensen zijn en andersom is het fijn als de patiënt snapt hoe ik denk en wat mijn overwegingen zijn. Euthanasie is voor mij niet vanzelfsprekend of een recht wat opgeëist kan worden. Wel wil ik iedereen zo goed mogelijk helpen, ook wanneer het moeilijk is, euthanasie kan daarbij horen.

Naast het werk in de praktijk werk ik samen met de andere huisartsen enkele uren per week in jeugdgevangenis de Hunnerberg, dit is een heel andere patiëntengroep wat een zeer leuke afwisseling  geeft mbt het dagelijkse werk.

Ik ben getrouwd met Offra Duerink en samen hebben wij drie kinderen. In mijn vrije tijd scherm ik bij schermvereniging de drie musketiers in Nijmegen. Ik lees graag over  geschiedenis en dan met name die van van Indonesië / Nederlands Indië en Nijmegen.  Ik wandel en fiets graag en dat dan vooral met aandacht voor de geschiedenis van de omgeving waarin ik wandel of fiets.

Zodra het weer kan wil ik graag weer reizen en duiken.

 

 

Terug naar overzicht